Šaltų kavos gėrimų receptai

Afrika

Gėrimo kiekis: 170 ml.

Sudėtis: 150 ml juodos kavos; 4 gvazdikėliai; 15 ml tamsaus romo; 5 ml migdolų sirupo; smulkinto ledo; rudojo cukraus taurės papuošimui. 
Paruošimas: Pirmiausia migdolų sirupe suvilgytą stiklines kraštelį papuoškite ruduoju cukrumi. Užplikykite kavą, į ją sudekite gvazdikėlius ir atvėsinkite. Į stiklinę supilkite migdolų sirupą, o ant viršaus (per Šaukštelį) - atšaldytą kavą ir romą. Įdėkite smulkinto ledo. 



Šaltoji Indija

Gėrimo kiekis: 250 ml.
Sudėtis: 100 ml šviežiai užplikytos juodos kavos; 2 gvazdikėliai; 2 cinamono lazdeles; 2 kvepiantieji pipirai; smulkinto ledo; cukraus pagal skonį. 
Paruošimas: Užplikykite kavą, sudėkite visus komponentus ir palikite šaldytuve 20 minučių įsigerti. Į stiklinę suberkite smulkintą ledą ir ant viršaus užpilkite paruoštą kavą. 


Aleksandras

Gėrimo kiekis: 220 ml.
Sudėtis: 10 ml likerio "Kahlua"; 10 ml likerio "Amaretto"; 150 ml juodos atšaldytos kavos; 50 ml plaktos grietinėlės; juodojo šokolado drožlių papuošimui.


Paruošimas: Supilkite atšaldyta kavą ir likerį į taurę. Išplakite grietinėlę ir atsargiai užpilkite ant kavos. Susidarys puikus grietinėlės sluoksnis, kurį galite papuošti šokolado drožlėmis. Rekomenduojame naudoti ne purškiamą grietinėlę, o lengvai suplakta plakikliu.


Vyšnių kava

Gėrimo kiekis: 250 ml.

Sudėtis: 100 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos; 40 ml vyšnių sulčių; 2 šaukšteliai cukraus; 1 šaukštas vanilinių ledų; plaktos grietinėlės; 2 vyšnios; smulkinto ledo; juodojo šokolado drožlių papuošimui. 
Paruošimas: Paruoštą ir atšaldytą kavą išmaišykite su cukrumi. Į stiklinę įdėkite smulkinto ledo. Po to supilkite vyšnių sultis ir kavą. Sudėkite vanilinius ledus, ant viršaus užpurkškite grietinėlės. Papuoškite vyšniomis ir šokolado drožlėmis. Patiekite su šiaudeliu.




Havajai

Gėrimo kiekis: 250 ml.
Sudėtis: 100 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos; 100 ml ananasų sulčių; 50 g šokoladinių ledų; riekele apelsino ir braškė papuošimui.

Paruošimas: Visus ingredientus supilkite į plakiklį ir suplakite. Supylę į stiklinę, papuoškite apelsino riekele ir braške, Gėrimą patiekite su šiaudeliu.



 
 

Medaus vėsuma

Gėrimo kiekis: 200 ml.
Sudėtis: 160 ml šviežiai užplikytos juodos kavos; šaukštas medaus; 30 ml purškiamos grietinėlės; žiupsnelis malto cinamono; smulkinto ledo.
Paruošimas: stiklinės kraštelius sudrėkinkite ir apvertę pasukiokite ant cinamonu pabarstyto paviršiaus, kad stiklinės kraštelis apliptų cinamonu. Užplikykite kavą, joje ištirpinkite šaukštelį medaus ir atvėsinkite. Įberkite cinamono. Sudėkite smulkintą ledą į stiklinę, supilkite kavą ir gerai išplakite plakikliu. Gėrimą supilkite į stiklinę, o ant viršaus užpurkškite grietinėlės ir apibarstykite cinamonu.


Vaisiukė

Gėrimo kiekis: 300 ml.
Sudėtis: 100 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos; 1/2 banano; 3 braškės; 1 šaukštas medaus; 100 ml apelsinų sulčių; smulkinto ledo; juodojo šokolado drožlių papuošimui.

Paruošimas: Viską, išskyrus kavą, supilkite į plakiklį ir suplakite iki vientisos masės. Tada į plakiklį supilkite kavą, įmeskite ledo ir vėl suplakite. Supilkite gėrimą į atšaldytą stiklinę. Rekomenduojama naudoti espresso kavą.



Paslaptingas apelsinas

Gėrimo kiekis: 230 ml.
Sudėtis: 130 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos; 50 ml apelsinų sulčių; vanilinių ledų; kondensuoto pieno; apelsino skiltelė papuošimui.
Paruošimas: Atšaldykite kavą. Į plakiklį sudėkite visus ingredientus, gerai išplakite. Taurę papuoškite apelsino skiltele.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą