Afrika
Gėrimo kiekis: 170 ml.
Sudėtis: 150 ml juodos kavos; 4 gvazdikėliai; 15 ml
tamsaus romo; 5 ml migdolų sirupo; smulkinto ledo; rudojo cukraus taurės
papuošimui.
Paruošimas: Pirmiausia migdolų sirupe suvilgytą stiklines
kraštelį papuoškite ruduoju cukrumi. Užplikykite kavą, į ją sudekite gvazdikėlius
ir atvėsinkite. Į stiklinę supilkite migdolų sirupą, o ant viršaus (per Šaukštelį)
- atšaldytą kavą ir romą. Įdėkite smulkinto ledo.
Šaltoji Indija
Gėrimo kiekis: 250 ml.
Sudėtis: 100 ml šviežiai užplikytos juodos kavos; 2
gvazdikėliai; 2 cinamono lazdeles; 2 kvepiantieji pipirai; smulkinto ledo;
cukraus pagal skonį.
Paruošimas: Užplikykite kavą, sudėkite visus komponentus ir
palikite šaldytuve 20 minučių įsigerti. Į stiklinę suberkite smulkintą ledą ir
ant viršaus užpilkite paruoštą kavą.
Aleksandras
Gėrimo kiekis: 220 ml.Sudėtis: 10 ml likerio "Kahlua"; 10 ml likerio "Amaretto"; 150 ml juodos atšaldytos kavos; 50 ml plaktos grietinėlės; juodojo šokolado drožlių papuošimui.
Paruošimas: Supilkite atšaldyta kavą ir likerį į taurę. Išplakite
grietinėlę ir atsargiai užpilkite ant kavos. Susidarys puikus grietinėlės sluoksnis,
kurį galite papuošti šokolado drožlėmis. Rekomenduojame naudoti ne purškiamą grietinėlę, o lengvai
suplakta plakikliu.
Vyšnių kava
Gėrimo kiekis: 250 ml.
Sudėtis: 100 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos
juodos kavos; 40 ml vyšnių sulčių; 2 šaukšteliai cukraus; 1 šaukštas vanilinių
ledų; plaktos grietinėlės; 2 vyšnios; smulkinto ledo; juodojo šokolado drožlių papuošimui.
Paruošimas: Paruoštą ir atšaldytą kavą išmaišykite su cukrumi. Į
stiklinę įdėkite smulkinto ledo. Po to supilkite vyšnių sultis ir kavą. Sudėkite
vanilinius ledus, ant viršaus užpurkškite grietinėlės. Papuoškite vyšniomis ir
šokolado drožlėmis. Patiekite su šiaudeliu.
Havajai
Gėrimo kiekis: 250 ml.
Sudėtis: 100 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos
juodos kavos; 100 ml ananasų sulčių; 50 g šokoladinių ledų; riekele apelsino ir
braškė papuošimui.
Paruošimas: Visus ingredientus supilkite į
plakiklį ir suplakite. Supylę į stiklinę, papuoškite apelsino riekele ir
braške, Gėrimą patiekite su šiaudeliu.
Medaus vėsuma
Gėrimo kiekis: 200 ml.Sudėtis: 160 ml šviežiai užplikytos juodos kavos; šaukštas medaus; 30 ml purškiamos grietinėlės; žiupsnelis malto cinamono; smulkinto ledo.
Paruošimas: stiklinės kraštelius sudrėkinkite ir apvertę pasukiokite ant cinamonu pabarstyto paviršiaus, kad stiklinės kraštelis apliptų cinamonu. Užplikykite kavą, joje ištirpinkite šaukštelį medaus ir atvėsinkite. Įberkite cinamono. Sudėkite smulkintą ledą į stiklinę, supilkite kavą ir gerai išplakite plakikliu. Gėrimą supilkite į stiklinę, o ant viršaus užpurkškite grietinėlės ir apibarstykite cinamonu.
Vaisiukė
Gėrimo kiekis: 300 ml.Sudėtis: 100 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos; 1/2 banano; 3 braškės; 1 šaukštas medaus; 100 ml apelsinų sulčių; smulkinto ledo; juodojo šokolado drožlių papuošimui.
Paruošimas: Viską, išskyrus kavą, supilkite į plakiklį ir
suplakite iki vientisos masės. Tada į plakiklį supilkite kavą, įmeskite ledo ir
vėl suplakite. Supilkite gėrimą į atšaldytą stiklinę. Rekomenduojama naudoti
espresso kavą.
Paslaptingas apelsinas
Gėrimo kiekis: 230 ml.Sudėtis: 130 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos; 50 ml apelsinų sulčių; vanilinių ledų; kondensuoto pieno; apelsino skiltelė papuošimui.
Paruošimas: Atšaldykite kavą. Į plakiklį sudėkite visus ingredientus, gerai išplakite. Taurę papuoškite apelsino skiltele.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą