Kavos paruošimo būdai

Espresso

Ši kava ruošiama taip pat, kaip ir klasikinė stipri juoda kava, tik jai paruošti naudojama per pus mažiau vandens (apie 25-35 ml) ir beriama tiek pat maltos kavos, todėl espresso yra labai stipri. Šią kavą galima papuošti grietinėle.






Ristretto

Tai greitai paruošiama kava. Ristretto kava ruošiama espresso kavos pagrindu, naudojant tik 15-20 ml vandens.









Macchiato

Macchiato kava (kitaip vadinama ,,taškuota kava") ruošiama Espresso kavos pagrindu su trupučiu plakto pieno. Iš pirmo žvilgsnio ši kava primena Cappuccino kavą, tačiau Macchiato kava turi stipresnį ir aromatingesnį skonį.







Latte

 Latte - kavos su pienu variantas. Gera latte visada ruošiama Espresso kavos pagrindu. Ant Espresso užpilamas karštas pienas, gėrimas pasidengia nedidele pieno puta. Latte dažniausiai patiekiama aukštoje stiklinėje, kurioje telpa 150-200 ml gėrimo. Šiai kavai naudojama viena dalis espresso kavos ir trys dalys karšto pieno.





Cappuccino



Klasikinės cappuccino kavos pagrindas – 30 proc. espresso ir 70 proc. karštais garais išplaktų pieno putų. Gėrimas kartais pabarstomas tarkuotu šokoladu arba cinamonu, tiekiamas 120–150 ml talpos keraminiame puodelyje. Kokybiškai paruošta cappuccino kava – vientisas pieno ir kavos darinys. Gėrimo puta turi būti tiršta, o ant jos užbertas cukrus – iškart nenugrimzti.




Mocha

Ši kava panaši į latte, mat kaip ir ji yra ruošiama iš espresso ir karšto pieno. Tik čia įmaišoma šiek tiek karšto šokolado arba šokolado sirupo, kuris ruošiant gėrimą pirmiausia maišomas su espresso kava, o tada supilamas karštas pienas. Kava kartais papuošiama trupučiu plaktos grietinėlės, o ant viršaus pabarstoma šokoladu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą