Espresso
Ši kava ruošiama taip pat, kaip ir klasikinė stipri juoda kava, tik jai
paruošti naudojama per pus mažiau vandens (apie 25-35 ml) ir beriama
tiek pat maltos kavos, todėl espresso yra labai stipri. Šią kavą galima
papuošti grietinėle.
Ristretto
Tai greitai paruošiama kava. Ristretto kava ruošiama espresso kavos pagrindu, naudojant tik 15-20 ml vandens.
Macchiato
Macchiato kava (kitaip vadinama ,,taškuota kava") ruošiama Espresso
kavos pagrindu su trupučiu plakto pieno. Iš pirmo žvilgsnio ši kava
primena Cappuccino kavą, tačiau Macchiato kava turi stipresnį ir
aromatingesnį skonį.
Latte
Latte - kavos su pienu variantas. Gera latte visada ruošiama Espresso
kavos pagrindu. Ant Espresso užpilamas karštas pienas, gėrimas pasidengia nedidele pieno puta. Latte dažniausiai patiekiama aukštoje stiklinėje, kurioje telpa 150-200 ml gėrimo. Šiai kavai naudojama viena dalis espresso kavos ir trys dalys karšto pieno.
Cappuccino
Klasikinės cappuccino kavos pagrindas – 30 proc.
espresso ir 70 proc. karštais garais išplaktų pieno putų. Gėrimas kartais
pabarstomas tarkuotu šokoladu arba cinamonu, tiekiamas 120–150 ml talpos
keraminiame puodelyje. Kokybiškai paruošta cappuccino kava – vientisas
pieno ir kavos darinys. Gėrimo puta turi būti tiršta, o ant jos užbertas cukrus
– iškart nenugrimzti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą